• Посилання скопійовано

Підприємці сплачують ЄСВ за себе і за найманих працівників

Якщо я — платник фіксованого податку, то повинен сплачувати єдиний соціальний внесок за себе і ще плюс за свого найманого працівника?

Крім сплати єдиного внеску за себе як підприємця, Вам необхідно здійснювати нарахування єдиного внеску на фонд оплати праці найманого працівника за ставкою, що визначається залежно від класу професійного ризику виробництва, який встановлюється Фондом соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та сплачувати його на окремий рахунок (є 67 класів ризику, для кожного з яких відкрито окремий рахунок у Головному управлінні Державного казначейства в Чернівецькій області). Крім того, необхідно проводити утримання із заробітної плати найманих працівників за ставкою єдиного внеску в розмірі 3,6%, що нараховується на суму нарахованої заробітної плати за видами виплат, у тому числі в натуральній формі, що визначається відповідно до Закону України «Про оплату праці».

Джерело: Головне управління ПФУ в Чернівецькій області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»