• Посилання скопійовано

Заява про застосування спрощеної системи не може містити код ЄДРПОУ

Під час держреєстрації юросіб і фізосіб - підприємців разом із заповненою реєстраційною карткою може бути подана заява щодо обрання спрощеної системи оподаткування та реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника ПДВ

Заява про застосування спрощеної системи не може містити код ЄДРПОУ

Укрдержреєстр у листі від 26.12.2013 р. №858/04-12-13 нагадав, що з 1 січня 2014 року для проведення держреєстрації юросіб та фізосіб - підприємців державному реєстратору разом з заповненою реєстраційною карткою може бути подана (як додаток) Заява щодо обрання новоствореним суб’єктом господарювання спрощеної системи оподаткування та/або Реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника ПДВ.

Ці заяви долучаються держреєстратором до відповідної реєстраційної справи. Електронні відскановані копії заяв передаються одночасно з відомостями з реєстраційної картки до відповідного органу доходів і зборів. Передача електронних копій буде здійснюватись автоматично програмними засобами ведення Єдиного державного реєстру юросіб та фізосіб - підприємців.

При цьому Укрдержреєстр до затвердження форм заяв Міндоходів рекомендує подавати мінфінівські форми заяв:

 - заява про застосування спрощеної системи оподаткування (наказ Мінфіну від 20.12.2011 р. №1675);

- реєстраційна заява платника податку на додану вартість за формою №1-ПДВ (наказ Мінфіну від 07.11.2011 р. №1394). Від себе зазначимо, що така рекомендація уже не актуальна. Оскільки Наказом Міндоходів від 16.01.2014 р. №26 затверджена нова форма №1-ПДВ, яка чинна з 25 лютого 2014 р.

Насамкінець Укрдержреєстр наголосив, що заява про застосування спрощеної системи оподаткування, яка подається як додаток до реєстраційної картки на проведення держреєстрації юрособи, не може містити код ЄДРПОУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»