• Посилання скопійовано

Інвестиційні платежі, зараховані на рахунок єдинника, включаються до його доходу

Податківці роз’яснили нюанси включення до складу доходу єдинника інвестиційних платежів

Інвестиційні платежі, зараховані на рахунок єдинника, включаються до його доходу

Головне управління ДФС у м. Києві у листі від 04.04.2016 № 8013/10/26-15-12-04-18 зазначає: якщо сплата інвестиційних платежів по інвестиційному договору здійснюється у грошовій формі на розрахунковий рахунок платника єдиного податку, то такі суми включаються до складу доходу платника єдиного податку відповідного періоду.

Згідно із п. 292.6 ст. 292 ПКУ, датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

Крім того податківці нагадують, що платники єдиного податку ІІІ групи подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду (Пунктом 296.3 ст. 296 ПКУ). Податкова декларація за календарний квартал повинна надаватись до контролюючого органу протягом 40 к.д., що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Платник зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 к.д., що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»