• Посилання скопійовано

Чи сплачується ПДВ при імпорті товару неплатником цього податку?

«Єдинники», не зареєстровані як платники ПДВ, повинні сплачувати ПДВ при імпорті товарів на митну територію України під час митного оформлення цих товарів без реєстрації як платники такого податку

Чи сплачується ПДВ при імпорті товару неплатником цього податку?

ДПС у Київській області інформує, що відповідно до п. 180.1 ст. 180 р. V ПКУ для цілей оподаткування платником податку на додану вартість є, зокрема, будь-яка особа, що ввозить товари на митну територію України в обсягах, які підлягають оподаткуванню, та на яку покладається відповідальність за сплату податків у разі переміщення товарів через митний кордон України відповідно до Митного кодексу України.

При цьому, якщо особи, не зареєстровані як платники ПДВ, ввозять товари на митну територію України в обсягах, що підлягають оподаткуванню згідно із законом, то такі особи сплачують податок під час митного оформлення товарів без реєстрації їх як платників такого податку (п. 181.2 ст.181 р. V ПКУ).

Отже, суб’єкти господарювання – платники єдиного податку, не зареєстровані як платники ПДВ, повинні сплачувати ПДВ при ввезенні (імпорті) товарів на митну територію України під час митного оформлення таких товарів без реєстрації як платники такого податку.

Усі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на офіційній сторінці ДПС у Київській області Facebook.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»