• Посилання скопійовано

З 1 жовтня для провайдерів фіксованого інтернету скасовано можливість перебувати на ЄП, – Гетманцев

За словами Гетманцева, провайдери фіксованого інтернету після 1 жовтня не можуть бути платниками єдиного податку. Вони мають платити податки на загальних підставах. Чому саме з 1 жовтня всіх переводять на загальну систему – це питання залишається без відповіді

З 1 жовтня для провайдерів фіксованого інтернету скасовано можливість перебувати на ЄП, – Гетманцев

З 1 жовтня всі провайдери фіксованого інтернету працюють виключно на загальній системі оподаткування. Про це повідомив Гетманцев у своєму Телеграм-каналі.

Він підкреслив: «Тепер не буде жодних подрібнень на 300 ФОПів. Закон один для всіх. Як і має бути в європейській країні».

Про цю проблему ми писали неодноразово. Про неї можна прочитати тут.

Чому саме з 1 жовтня вирішено всіх перевести на загальну систему, – це запитання залишається без відповіді. Зазначимо, що окремої норми щодо такого переходу законодавством не встановлено, а внутрішних документів ДПС або Мінфіну щодо підстави таких дій опубліковано не було.

Але від себе підкреслимо, що податківці раніше вже визнавали, що норми ПКУ на сьогодні не визначають видів діяльності, що виокремлюють певну гpyпy платників у сфері електронних комунікацій, які мають право на застосування спрощеної системи оподаткування.

Але питання заборони інтернет-провайдерам бути платниками єдиного податку узгоджене з Міністерством фінансів України, яке забезпечує формування та реалізацію єдиної державної податкової політики та координує діяльність ДГІС.

І тому  ДПС зазначала, що вона лише здійснює роз’яснювальну роботу щодо:

  • інформування таких платників, що в разі здійснення заборонених видів діяльності вони зобов’язані самостійно відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування;
  • приведення Реєстру платників єдиного податку до вимог податкового законодавства.

Наостанок зауважимо, що щодо такої ситуації висловилася також і Южаніна у своєму Телеграм-каналі. Вона вважає, що провайдери можуть обстояти свою правоту щодо перебування на єдиному податку у суді. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»