• Посилання скопійовано

«Єдинники» — платники ПДВ не включають суму ПДВ до бази обкладення єдиним податком

Чи правильно, що до бази обкладення єдиним податком юрособи на єдиному податку не включається сума ПДВ з проданих товарів (робіт, послуг), тобто якщо на р/р отримано суму 3500,00 (у т.ч. ПДВ 583,33), єдиний податок сплачується зі суми 2916,67? І чи потрібно подавати щокварталу фінансовий звіт СМП до податкової?

1. Да, действительно, с учетом норм п. 292.11 НКУ, суммы НДС не включаются в доход, облагаемый единым налогом. Однако это касается только тех налогоплательщиков, которые уплачивают единый налог по ставке 3%, т.е. являются плательщиками НДС в порядке, установленном р. V НКУ.
2. Что касается финансовой отчетности, то согласно п. 46.2 НКУ квартальную (или годовую) финансовую отчетность вместе с соответствующей налоговой декларацией в налоговые органы представляют только плательщики налога на прибыль. Плательщиков единого налога данная норма не касается, т.е. им представлять финотчетность в налоговую службу не надо.

Джерело: Моё Право

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»