• Посилання скопійовано

На скільки поповниться бюджет при скасуванні спецгрупи ЄП?

В Уряді очікують, що скасування пільгових умов оподаткування для ФОПів та юросіб дозволить додатково залучити у 2023 році до бюджетів близько 8 млрд грн

На скільки поповниться бюджет при скасуванні спецгрупи ЄП?

Южаніна розповіла в Телеграм-каналі, що, як підрахували в «Опендатабот», в Україні єдиний податок за ставкою 2% сплачують 340 тисяч бізнесів.

Ще на початку січня 2023 року суб’єктів господарювання, що скористалися умовами переходу на таку спрощену систему оподаткування, було трохи більше 313 тисяч.

Тобто платники податків – як юридичні, так і фізичні особи - підприємці – подовжували переходити на сплату єдиного податку за ставкою 2% попри те, що про плани Уряду скасувати цю пільгову систему стало відомо ще в січні.

І всіх цих платників вже з липня поточного року (дата уточнюється) буде переведено автоматично на ту групу та ставку, з якої прийшли на 2%.

В Уряді очікують, що скасування пільгових умов оподаткування для ФОПів та юросіб дозволить додатково залучити у 2023 році до бюджетів близько 8 млрд грн.

Читайте також:

Скасування воєнних пільг, спецгрупи ЄП та мораторію на перевірки ДПС з 1 липня – не буде! (оновлено)

 

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»