• Посилання скопійовано

Як «єдиннику» заповнювати Книгу обліку при розрахунку карткою?

Податківці розповіли, як і коли «єдиннику» заповнювати Книгу обліку, якщо покупець розрахувався за товари або послуги за допомогою платіжної карти

Як «єдиннику» заповнювати Книгу обліку при розрахунку карткою?

ДФС у Волинській області у ІПК від 29.07.2019 р. №3546/ІПК/03-20-13-01-06 нагадує, що доходом платника єдиного податку фізичної особи - підприємця є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній пп. 292.3 ПКУ.

Своєю чергою, відповідно до вимог п. 5 Порядку №579 записи в Книгах обліку доходів виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, зокрема, про кошти, які надійшли на поточний рахунок платника податку та/або які отримано готівкою.

Крім цього, п. 6 Порядку №579 передбачено, що у графі 2 зазначається отримана сума коштів за продані товари, виконані роботи, надані послуги.

Відповідно до цього, податківці роз’яснюють, що при здійсненні розрахунків за товари або послуги (мається на увазі за допомогою картки), доходом в грошовій формі фізичної особи - підприємця на спрощеній системі оподаткування вважається сума, що надійшла на поточний рахунок. Тобто записи в книзі обліку виконуються саме в день зарахування коштів на рахунок підприємця.

При цьому, як і у попередній консультації (яку ми наводили тут), зазначається, що якщо з суми виручки фінансовою установою утримується комісійна винагорода за надані послуги за переказ коштів, то доходом в грошовій формі фізичної особи - підприємця на спрощеній системі оподаткування є повна сума виручки (з врахуванням комісії, утриманої фінансовою установою).

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»