• Посилання скопійовано

Збільшення ліміту доходів для ФОП та дворічний мораторій на перевірки: указ Президента

За Указом №761/2019 Уряд має розробити та подати до ВРУ законопроекти щодо збільшення граничного доходу для І групи «єдинників» та щодо дворічного мораторію на перевірки ФОП

Збільшення ліміту доходів для ФОП та дворічний мораторій на перевірки: указ Президента

Президент України В. Зеленський підписав Указ №761/2019 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб – підприємців», спрямований на покращення умов для розвитку підприємництва, здійснення фізичними особами підприємницької діяльності. Про це йдеться на офіційному сайті Президента.

Згідно з документом, Кабінет Міністрів має забезпечити створення Координаційної ради з питань розвитку мікро- та малого підприємництва із залученням до її роботи представників громадських організацій, що представляють інтереси малого бізнесу.

У двотижневий термін за участю згаданої Ради мають бути розроблені та внесені на розгляд парламенту законопроекти, спрямовані на:

  1. лібералізацію умов та критеріїв віднесення фізичних осіб — підприємців до першої групи спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, зокрема шляхом встановлення більшого розміру граничного обсягу їх доходу протягом календарного року, надання їм права використовувати працю найманих осіб, а також розширення переліку видів діяльності, які можуть здійснюватися такими суб’єктами господарювання;

  2. запровадження дворічного мораторію на проведення перевірок фізичних осіб — підприємців (крім тих, які здійснюють високорентабельні види діяльності з істотними ризиками ухилення від оподаткування) щодо дотримання ними порядку застосування РРО;

  3. пом’якшення відповідальності ФОП за порушення ними встановленого порядку подання до контролюючих органів звітності, пов’язаної із застосуванням РРО.

Крім того, мають бути вжиті необхідні заходи для забезпечення прозорих і необтяжливих процедур РРО під час реалізації товарів та надання послуг через мережу Інтернет і проведено роз’яснення щодо порядку застосування таких процедур. З 1 січня 2020 року має бути забезпечена можливість тестування платниками податків під час здійснення розрахункових операцій безкоштовного програмного рішення для використання такими платниками програмних реєстраторів розрахункових операцій.

***

Читайте також:

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»