• Посилання скопійовано

Боротися зі «зарплатними ФОП» під час війни не будуть, - Гетманцев

Одним із компенсаторів нової податкової реформи названо скасування зарплатних ФОПів. Але Гетманцев підкреслив, що у воєнний час не кращий момент, аби закручувати гайки «зарплатним ФОПам»

Боротися зі «зарплатними ФОП» під час війни не будуть, - Гетманцев

Гетманцев у своєму інтервʼю «Обозревателю» підкреслив, що Ростислав Шурма, коли презентував концепцію зниження податкових ставок, одним із компенсаторів назвав скасування зарплатних ФОПів. Наші партнери також на цьому наполягають. Але, з іншого боку, у воєнний час точно не кращий момент, щоб закручувати гайки «зарплатним ФОПам».

 

Про  боротьбу з "зарплатними" ФОПами

- Я категорично проти того, щоб це робити. Не буде і фіскального ефекту, не буде і розуміння підприємців. Ми маємо низько вклонитися підприємцям, які під час війни сплачують зарплати. Само собою – це великий внесок у нашу перемогу. Давайте відверто, порівняно з такими втратами на митниці, то ФОПи точно не є першочерговою проблемою для макростабільності.

 

Про реформу від Шурми

– Ви вже згадали заступника голови ОП Ростислава Шурму. Кілька днів тому він презентував податкову реформу. За його словами, зараз українці платять із зарплати 51%, що значно більше, ніж у країнах ЄС. Як і пів року тому, в межах пропозиції, які озвучив пан Шурма, податки пропонують скоротити приблизно до 10%. Ви берете участь у розробці цієї реформи? Чи показали вам розрахунки компенсаторів?

– Я б не назвав це реформою, поки немає тексту – це лише заяви. Моє враження від цього: йдеться про політичний піар декількох осіб з нашої команди. Мені дуже складно давати оцінки. Якщо дійсно є концепт прекрасної реформи зі зниженням ставок і введенням додаткових податків: податок на зняття готівки, про податок на експорт сировини, розкриття банківської таємниці…

Джерело: Обозреватель

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»