• Посилання скопійовано

Фізособа-«єдинник» ІІ групи не використовує землі для провадження діяльності: чи нараховувати МПЗ?

Фізособи-«єдинники» ІІ групи нараховують МПЗ за земельні ділянки, які використовують у власній госпдіяльності. За земельні ділянки, які не використовуються у госпдіяльності, МПЗ нараховує ДПС

Фізособа-«єдинник» ІІ групи не використовує землі для провадження діяльності: чи нараховувати МПЗ?

ДПС у Львівській області інформує, що для фізичної особи – платника єдиного податку другої групи різниця між сумою загального мінімального податкового зобов'язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок обчислюється шляхом віднімання від загального мінімального податкового зобов'язання загальної суми сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок.

Таким чином, фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої групи нараховують МПЗ за земельні ділянки, які використовують у власній господарській діяльності. При цьому за земельні ділянки, які не використовуються у господарській діяльності, МПЗ нараховує контролюючий орган.

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»