• Посилання скопійовано

15 червня буде останнім днем для переходу зі спецгрупи на 3 групу ЄП для новостворених СГ

Новостворені СГ, які з дати держреєстрації обрали спецгрупу ЄП, можуть перейти з 01.07.2023 на ставку ЄП у розмірі 5% за умови подання заяви про зміну ставки ЄП не пізніше ніж 15 червня 2023 року

15 червня буде останнім днем для переходу зі спецгрупи на 3 групу ЄП для новостворених СГ

ДПС у Львівській області розповідає, що суб’єкти господарювання, які з дати державної реєстрації обрали спрощену систему оподаткування за ставкою 2 відсотки, можуть з 01.07.2023 змінити ставку єдиного податку.

Згідно з пп. 9.8 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ для обрання або переходу на спрощену систему з особливостями оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 16.07.2019 №308. При цьому до заяви не додається розрахунок доходу за попередній календарний рік. 

Суб’єкт господарювання вважається платником єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування з наступного робочого дня після подання заяви. 

Зареєстровані в установленому порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування з урахуванням особливостей оподаткування, встановлених цим пунктом, вважаються платниками єдиного податку третьої групи з дня їх державної реєстрації. 

Водночас платник єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу має право самостійно відмовитися від використання особливостей оподаткування з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення. 

Новоутворені суб’єкти господарювання, які бажають обрати спрощену систему оподаткування з урахуванням особливостей оподаткування, встановлених цим пунктом, подають заяву за загальною процедурою, передбаченою пп. 9.9 підрозділу 8 ХХ «Перехідні положення» ПКУ

У разі зміни ставки єдиного податку заява подається платником єдиного податку третьої групи не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому застосовуватиметься така ставка. 

Таким чином, суб’єкти господарювання (новостворені), які з дати державної реєстрації обрали спрощену систему оподаткування за ставкою 2 відсотки, можуть перейти з 01.07.2023 на ставку єдиного податку у розмірі 5 відсотків за умови подання заяви про зміну ставки єдиного не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку ІІІ кварталу 2023 року, тобто до 15 червня 2023 року.

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»