• Посилання скопійовано

Бізнес просить комітет Гетманцева відтермінувати до кінця 2023 року скасування спецгрупи ЄП

До податкового комітету надійшов лист від представників бізнесу з проханням відтермінувати скасування спецгрупи ЄП за ставкою 2% до кінця бюджетного року

Бізнес просить комітет Гетманцева відтермінувати до кінця 2023 року скасування спецгрупи ЄП

Южаніна у своєму Телеграм-каналі проінформувала, що до податкового комітету надійшов лист від Федерації роботодавців України з проханням  відтермінувати скасування спрощеної системи оподаткування за ставкою 2% до кінця бюджетного року.

Цю норму передбачено законопроєктом №8401. Його 29 травня було прийнято за основу.

Але це не перше звернення, нині вже було звернення від АППУ.  

У Федерації зазначають, що Кабінет Міністрів України залишив поза увагою той факт, що платники податків, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, сплачують ПДВ при ввезенні товарів на митну територію України без права віднесення податку до складу податкового кредиту.

Таким чином, у разі постачання товарів після скасування єдиного податку за ставкою 2% у платників виникнуть податкові зобов’язання з ПДВ, які не можна буде зменшити на суму податку, сплаченого при ввезенні товарів на митну територію України, що особливо є критичним для підприємств з тривалим виробничим циклом.

Крім того, багато виробничих підприємств, які є платниками єдиного податку із застосуванням ставки у розмірі 2%, є постачальниками товарів, робіт, послуг, що закуповуються за кошти державного бюджету.

Повернення обов’язку нарахування ПДВ змусить вносити зміни до укладених договорів у частині збільшення вартості договору, що, відповідно, збільшить платежі з бюджету на 20%.

Федерація роботодавців України вважає, що законопроєкт №8401 у частині скасування сплати єдиного податку за ставкою 2% є передчасним без комплексного вирішення проблеми врегулювання механізмів формування податкових зобов’язань з ПДВ.

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»