• Посилання скопійовано

Фізособа-«єдинник» подала декларацію за неправильним форматом: як виправити?

Податківці розповіли, як виправити помилку у разі подання до ДПС декларації в е-вигляді за неправильним ідентифікатором форми. Але тривалість цього процесу залежатиме від строку зняття актуальності ПФУ з Додатка 1

Фізособа-«єдинник» подала декларацію за неправильним форматом: як виправити?

Податківці у підкатегорії 107.01.07 ЗІР вказали, що з метою виправлення помилки щодо подання в електронному вигляді Декларації за неправильним ідентифікатором форми через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету надсилається лист щодо визнання недійсною помилково подану Декларацію з докладним описом ситуації до територіального органу за місцем обліку – фізичної особи – підприємця, які є платниками єдиного внеску, та у складі Декларації було сформовано Додаток № 1 за ідентифікатором форми F0134106 або F0133108. Після присвоєння декларації «історія подання» територіальний орган надсилає відомості до ДПС для надсилання їх до Пенсійного фонду України (далі – ПФУ) про зняття актуальності з Додатка № 1. Після отримання ДПС інформації від ПФУ про зняття актуальності з Додатка 1 ця інформація надсилається до територіального органу за місцем обліку фізичної особи – підприємця платника єдиного податку про можливість подання фізичною особою – підприємцем Декларації за правильним ідентифікатором форми.

Фізичні особи – підприємці, які не є платниками єдиного внеску, та Додаток 1 за ідентифікатором форми F0134106 або F0133108 не формувався у складі Декларації, надсилають лист через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету щодо визнання недійсною помилково подану Декларацію з докладним описом ситуації до територіального органу за місцем обліку. Після визнання помилково поданої Декларації недійсною подається Декларація за правильним ідентифікатором форми.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»