• Посилання скопійовано

Форму заяви щодо застосування спрощеної системи оновлять: проєкт наказу Мінфіну

ДПС оприлюднила текст проєкту наказу Мінфіну щодо оновлення форми заяви для застосування ЄП. Так, у п. 6 заяви змінять код за КОАТУУ на код КАТОТТГ. Також буде уточнено зміст п. 5.1 заяви щодо доходів. Тепер у ньому треба буде відображати й суми з е-гаманців

Форму заяви щодо застосування спрощеної системи оновлять: проєкт наказу Мінфіну

Ми раніше писали, що до ДПСУ звертався платник податків із запитом щодо оновлення форми заяви для застосування ЄП.

І ось 18 вересня на офіційному сайті ДПС у підрозділі «Діяльність / Регуляторна політика / Проекти регуляторних актів / 2023 рік» розміщено проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308».

Розробником проєкту регуляторного акта є ДПСУ.

Проєкт наказу розроблено з метою приведення у відповідність форми заяви про застосування спрощеної системи оподаткування в частині забезпечення можливості платникам єдиного податку самостійної відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у разі набуття ними статусу резидента Дія Сіті, визначеної підпунктом 10 підпункту 298.2.3 XIV ПКУ, та відповідно до вимог наказу Міністерства розвитку громад та територій України від  26.11.2020 № 290, яким затверджено Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, у частині заміни відомостей з КОАТУУ на КАТОТТГ. Тобто буде оновлено п. 6 заяви.

Також заплановано зміни до п. 5.1 форми заяви щодо доходів у грошовій формі (готівковій та/або безготівковій). Її зміст буде доповнено задля зазначення ще й доходу, отриманого через е-гаманці.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2023-rik/, за адресами:

Державна податкова служба України, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, Департамент управління ризиками, e-mail: post@tax.gov.ua;

Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail: infomf@minfin.gov.ua;

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@drs.gov.ua.

Додаткові матеріали

Проєкт наказу Міністерства фінансів України "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308" (Завантажити)

Заява про застосування спрощеної системи оподаткування (Завантажити)

Порівняльна таблиця до проєкту наказу Міністерства фінансів України "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308" (Завантажити)

Пояснювальна записка до проєкту наказу Міністерства фінансів України "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308" (Завантажити)

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»