• Посилання скопійовано

Президент підписав закон, що скасовує свідоцтва про узгодження конструкції автомобілів для їх виробників

3 січня 2012 року Президент підписав Закон «Про внесення змін до Закону «Про дорожній рух» (прийнятий на основі урядового законопроекту №8359).

Згідно зі змінами, при здійсненні госпдіяльності з виробництва транспортних засобів (ТЗ) не потрібно буде отримувати свідоцтво про узгодження їх конструкції в частині, що стосується забезпечення безпеки дорожнього руху.

Враховуючи, що законодавством передбачена обов’язкова сертифікація ТЗ перед їх серійним виробництвом, скасування необхідності отримувати свідоцтва дозволить уникнути подвійного державного контролю.

Водночас тим суб’єктам, які здійснюють діяльність з переобладнання ТЗ (за умови однотипного переобладнання не менше п’яти автомобілів протягом року), доведеться мати узгоджену нормативно-технічну документацію на переобладнання і свідоцтво про узгодження конструкції. Чинне законодавство таких вимог не містить.

Експлуатувати переобладнані ТЗ можна буде тільки після проведення спеціальних випробувань і оформлення сертифікату на відповідність вимогам чинним в Україні правилам, нормативам і стандартам.

Порядок переобладнання ТЗ повинен затвердити Кабмін.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»