• Посилання скопійовано

Вартість обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності для автовласників не збільшиться

Розпорядження Держфінпослуг від 28.11.2011 р. №708 «Про внесення змін до коригуючих коефіцієнтів та їх розмірів, затверджених розпорядженням Держфінпослуг від 09.07.2010 №566»

28.11.2011 Держфінпослуг прийнято розпорядження за №708 «Про внесення змін до коригуючих коефіцієнтів та їх розмірів, затверджених розпорядженням Держфінпослуг від 09.07.2010 №566».

Цим розпорядженням коригуючі коефіцієнти, які визначають розміри страхових платежів за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, були приведені у відповідність до Закону України від 17.02.2011 №3045-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплати страхового відшкодування». На сьогодні при здійсненні обов’язкового страхування відповідальності автовласників застосовується лише один тип договору, на відміну від попередніх років, коли автовласники мали можливість укладати три різні типи договорів страхування.

Відповідно до Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» коригуючі коефіцієнти та їхні розміри затверджуються за пропозицією Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ).

Держфінпослуг було ретельно опрацьовано пропозиції МТСБУ та, з метою недопущення можливого зростання вартості поліса, встановлено коригуючі коефіцієнти у межах діючих значень.

Затверджуючи коригуючі коефіцієнти Держфінпослуг забезпечила баланс інтересів страхувальників та страховиків. Встановлені діапазони розмірів коригуючих коефіцієнтів надають можливість страховику обирати для укладення договорів значення коефіцієнтів без загрози для платоспроможності, а у громадян є можливість обирати страховика, який запропонує найбільш прийнятну для нього вартість страхової послуги.

Довідково: Відношення валових страхових виплат до валових страхових платежів за обов’язковим страхуванням цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за 9 місяців 2011 року становило 38,9%.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»