• Посилання скопійовано

Сьогодні на київські вулиці знову виведуть евакуатори

Зображення: PHL

Для того, щоб боротися з автомобілями, які заважають роботі снігоприбиральної техніки, київська влада ухвалила рішення, починаючи з 24 січня, на кілька днів повернути на вулиці столиці евакуатори.

На штрафні майданчики будуть відвозити неправильно припарковані автомобілі, пише Комсомольська правда в Україні.

"Це рішення приймається для того, щоб до зниження температури в Києві, яке очікується через три дні, ми змогли вивезти увесь сніг з центральних вулиць", - сказав голова Київської міської адміністрації Олександр Попов.

Нагадаємо, в 2008 році Адміністративний суд заборонив переміщення транспортних засобів, аргументуючи тим, що кожен автомобіль - це приватна власність. А значить, евакуація може бути прирівняна до незаконного заволодіння транспортним засобом, простіше кажучи - викрадення.

З сьогоднішнього дня відвозити автомобілі стануть, як і чотири роки тому, на п’ять штрафмайданчиків за адресами Молодогвардійська, 9, Пухівська, 3, Озерна, 1, Туполєва, 19-а і Фанерна, 4-а. Скільки буде коштувати забрати свій автомобіль, теж поки невідомо. До заборони судом евакуації транспортних засобів це коштувало від 300 до 800 гривень. Попов додав, що якщо у "Київтранспарксервісу" буде можливість не вивозити автомобілі на штрафмайданчик, а просто перемістити машину на прилеглу стоянку, то так і зроблять.

У прес-службі ДАІ Києва поки нічого не знають про плани міської влади повернути евакуатори. Інспектори, як і раніше, складають протоколи за порушення правил паркування на 255-340 грн.

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»