• Посилання скопійовано

Чи має право водій на відеофіксацію дій працівників ДАІ?

Лист МВСУ від 20.07.2012 р. №М-387зі «Щодо здійснення громадянами фотографування, звукозапису, кіно- та відеозйомки дій працівників ДАІ»

Управління ДАІ у листі №М-387зі надало роз’яснення щодо здійснення громадянами фотографування, звукозапису, кіно- та відеозйомки дій працівників ДАІ під час виконання ними своїх професійних обов’язків.
Уповноважений орган зазначає, що працівник міліції, у т. ч. Державтоінспекції, як громадянин України має необмежене законом право, передбачене ст. 307 ЦКУ, забороняти знімання його на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку.
У разі якщо громадяни при реалізації свого права на інформацію перешкоджають здійсненню працівниками міліції своїх повноважень, працівники міліції мають закріплене законодавством право вимагати від громадян припинення таких дій.
У разі невиконання громадянами зазначених законних вимог працівника міліції, у т. ч. Державтоінспекції, ст. 185 Кодексу про адмінправопорушення передбачено адмінвідповідальність у вигляді штрафу від 136 грн до 255 грн, або громадських робіт на строк від 40 до 60 год., або виправних робіт на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративного арешту на строк до 15 діб.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»