• Посилання скопійовано

В Україну дозволено в'їжджати із заправленим бензобаком усім, а не тільки підприємцям

У Державній митній службі пояснили, що заборона фізособам ввозити на територію України нафтопродукти з особистою метою не стосується випадків, коли бензин міститься у бензобаку машини, що перетинає кордон

 «Положення Митного кодексу не передбачають можливості ввезення громадянами на митну територію України нафтопродуктів для особистих, сімейних та інших потреб, не пов'язаних зі здійсненням підприємницької діяльності, за винятком палива, яке міститься у звичайних баках транспортних засобів, установлених заводом-виробником», — говориться у повідомленні.
Також з цього роз'яснення випливає, що купити за кордоном та взяти зі собою в Україну запасну каністру з паливом не можна.
Нагадаємо, на початку липня виникли побоювання, що на митниці можуть зажадати, щоб автомобілісти, які не займаються бізнесом, злили весь бензин, бо підакцизні товари, до яких належать нафтопродукти, можна ввозити в Україну тільки для потреб, пов'язаних із підприємницькою діяльністю. Саме такі висновки логічно випливали з розповсюдженого у ЗМІ листа Держмитслужби від 10.07.2012 р. №12/1-12.1/2189-/П, в якому роз'яснювалися положення Митного кодексу щодо цього питання. У цьому документі не обумовлювалися винятки з положення про те, що з особистою метою не можна ввозити нафтопродукти на територію України.

На підставі: ДеПо.ua

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»