• Посилання скопійовано

Закордонна спадщина ввозиться без мита

Яка вартість розмитнення автомобіля при ввезенні на постійно для особистого використання з РФ в Україну громадянином України — резидентом, власником авто на підставі свідоцтва на спадщину за законом. Зокрема, автомобіль ВАЗ-210540, 1,6 л, бензин, 2008 р., легковий, білий колір, оціночна (митна) вартість невідома. На сьогодні автомашина зареєстрована у Російській Федерації на власника — громадянина України — резидента України на підставі свідоцтва на спадщину за законом. (Раніше, наскільки відомо, була пряма норма закону про звільнення у цьому випадку від будь-яких митних зборів)

Відповідно до частини 1 статті 364 Митного кодексу України визначаються умови та порядок пропуску та оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами для особистих, сімейних та інших потреб, не пов’язаних зі здійсненням підприємницької діяльності.
Відповідно до пункту 5 частини 10 статті 374 Митного кодексу України при ввезенні (пересиланні) на митну територію України громадянами звільняються від оподаткування митними платежами товари, що входять до складу спадщини за законом, відкритої за межами України на користь резидента (у т. ч. у кількості однієї одиниці за кожною товарною позицією 8702, 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонни), 8711 згідно з УКТ ЗЕД), у разі підтвердження її складу органами, що вчиняють нотаріальні дії у країні її відкриття. Зазначене підтвердження підлягає засвідченню або легалізації у відповідній закордонній консульській установі України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України.
Звертаємо вашу увагу, що пільги, визначені пунктом 5 частини 10 статті 374 Митного кодексу України, надаються лише у випадках, коли до митного оформлення подаються документи, що свідчать про належність транспортного засобу до складу спадщини за законом.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»