• Посилання скопійовано

Зміни в обов’язковому страхуванні цивільно-правової відповідальності

Лист ДМСУ від 05.09.12 р. №11.1/6-21/10018-ЕП «Про надання інформації»

ДМСУ нагадує (лист №11.1/6-21/10018-ЕП), що Законом вiд 05.07.2012 р. №5090-VI «Про внесення змiн до деяких законiв України щодо обов'язкового страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобів» внесено змiни до Закону вiд 01.07.2004 р. №1961-IV «Про обов'язкове страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобів».
Так, нова редакція ст. 6 Закону №1961-IV змінює визначення страхового випадку, яким є дорожньо-транспортна пригода, що сталася за участю забезпеченого транспортного засобу, внаслiдок якої настає цивiльно-правова вiдповiдальнiсть особи, вiдповiдальнiсть якої застрахована, за шкоду, заподiяну життю, здоров'ю та/або майну потерпiлого.
Відповідно до нової редакції ст. 9 Закону №1961-IV запроваджується новий термiн «страхова сума» — це грошова сума, у межах якої страховик зобов'язаний здійснити виплату страхового відшкодування вiдповiдно до умов договору страхування, замiсть термiна, що використовувався раніше: «обов'язковий лiмiт вiдповiдальностi страховика».
При цьому ДМСУ зазначає, що Закон №5090-VI не застосовується до договорiв обов'язкового страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв, укладених до набрання ним чинностi.
Зазначеними змiнами слід керуватися пiд час страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi транспортних засобiв митницi.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»