• Посилання скопійовано

Порядок оподаткування подарованого автомобіля

Який порядок оподаткування подарованого членом сім'ї першого ступеня споріднення (наприклад, батьком або матір’ю) автомобіля?

Як повідомили у Слов'янській об'єднаній податковій службі, порядок оподаткування доходів, отриманих у вигляді подарунків, визначений статтею 174 Податкового кодексу України. Зокрема, передбачено, що кошти, майно, майнові чи немайнові права, вартість робіт, послуг, які подаровані платникові податків, оподатковуються за правилами, встановленими для оподаткування спадку.
Тому дохід у вигляді вартості подарованого автомобіля в межах, що підлягають оподаткуванню, включається до складу загального річного доходу платника податків і відображається ним у річній податковій декларації про майнове становище і доходи (податковій декларації). Ставка оподаткування встановлюється залежно від об'єкта, подарованого платнику податків, і ступеня споріднення з дарувальником.
«Дохід у вигляді вартості подарованого автомобіля від батька, який є членом сім'ї першого ступеня споріднення, включається до складу загального річного оподатковуваного доходу і згідно з пп. «а» пп. 174.2.1 п. 174.2 ст. 174 Податкового кодексу підлягає оподаткуванню за нульовою ставкою», — зазначили податківці.
Слід підкреслити, що від подання податкової декларації звільнено спадкоємців, які отримали у спадок об'єкти, що оподатковуються за нульовою ставкою.
При цьому нотаріус, який посвідчив договір дарування, зобов'язаний надати про нього інформацію в податковому розрахунку формою №1ДФ з ознакою доходу «113».

Джерело: UBR

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»