• Посилання скопійовано

Дії власників ТЗ — учасників ДТП на території України для отримання відшкодування ОСЦВА

Учасники ДТП повинні не пізніше трьох робочих днів повідомити про настання ДТП страховика, з яким було укладено договір ОСЦВА

Стаття 33 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» регламентує дії учасників у разі настання ДТП.
Учасники дорожньо-транспортної пригоди зобов’язані (п. 33.1 ст. 33 Закону):
— терміново повідомити про ДТП відповідні органи Міністерства внутрішніх справ України — обов’язкова умова для отримання відшкодування;
— поінформувати один одного про себе, своє місце проживання, назву та місцезнаходження страховика і надати відомості про відповідні страхові поліси — від цього залежить подальше врегулювання збитків;
— вжити всіх можливих заходів з метою запобігання чи зменшення подальшої шкоди;
— невідкладно, але не пізніше трьох робочих днів, повідомити про настання ДТП страховика, з яким було укладено договір ОСЦВА або, у випадках, передбачених Законом, МТСБУ. Якщо з поважних причин не було змоги виконати зазначені дії, їх слід підтвердити документально. Якщо не повідомити страховика у триденний термін,то після відшкодування збитків, заподіяних третій особі, страховик має право вимагати від свого страхувальника компенсації понесених витрат.
ВАЖЛИВО! Учасники ДТП зобов’язані зберегти транспортний засіб чи пошкоджене майно у такому стані, в якому воно було після ДТП, доки їх не огляне призначений страховиком аварійний комісар або експерт (п. 33.2 ст. 33 Закону).
Під час оформлення відповідних документів про ДТП працівники органів Міністерства внутрішніх справ України встановлюють та фіксують необхідні відомості щодо обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності учасників цієї пригоди.

Джерело: Моторне (транспортне) страхове бюро України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»