• Посилання скопійовано

Дії власників ТЗ — учасників ДТП за кордоном для отримання відшкодування ОСЦВА

Страхувальник-винуватець, який зазначений у «Зеленій карті», повинен, без будь-яких застережень, надати іншому учаснику ДТП (потерпілому) копію оригіналу або ксерокопію страхового сертифіката «Зелена карта», чинного на дату такої ДТП

Якщо ви стали учасником ДТП за межами України, Вам потрібно:
1. Зафіксувати місце ДТП;
2. Викликати поліцію;
3. Отримати довідку поліції про обставини ДТП.
Якщо учасники ДТП з поважних причин не мали змоги вчинити зазначені дії, вони повинні підтвердити це документально:
а) поінформувати один одного про себе, своє місце проживання, назву та місцезнаходження страховика і надати відомості про відповідні страхові поліси або страхові сертифікати «Зелена карта»;
б) вжити всіх можливих заходів з метою запобігання збільшенню розміру шкоди.
4. Страхувальник-винуватець, який зазначений у «Зеленій карті», повинен, без будь-яких застережень, надати іншому учаснику ДТП (потерпілому) копію оригіналу або ксерокопію страхового сертифікату «Зелена карта», чинного на дату такої ДТП.
ПОРАДА. Подорожуючи за кордон, страхувальнику (застрахованій особі) доцільно зробити декілька ксерокопій «Зеленої карти» — Картки міжнародного Автомобільного Страхування для надання її потерпілій стороні у разі настання ДТП.

Джерело: Моторне (транспортне) страхове бюро України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»