• Посилання скопійовано

Як перевірити наявність і дійсність поліса ОСЦПВВНТЗ

Доступ до Централізованої бази даних МТСБУ відкритий для всіх

За допомогою запиту до Централізованої бази даних МТСБУ ви можете отримати таку інформацію:
— перевірити, чи є дійсним договір внутрішнього або міжнародного («зелена картка») обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників на певну дату за номером бланка поліса;
— отримати інформацію про те, чи забезпечений транспортний засіб договором обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності або «зеленою карткою» за державним номером або VIN-кодом автомобіля (на певну дату) та отримати дані про страховика, який видав цей поліс;
— перевірити статус бланка поліса на певну дату за його номером (укладений договір/втрачений/зіпсований/не використаний/знищений).
Для цього потрібно:
— натиснути «увійти» на панелі авторизації ЦБД МТСБУ. Логін та пароль для переходу у вікно формування запитів вносити не потрібно, ці запити є загальнодоступними та безкоштовними;
— вписати у вікно відповідного запиту до ЦБД МТСБУ номер автомобіля або серію і номер бланка страхового поліса;
— натиснути «Пошук».
У разі якщо система інформує вас про те, що таких даних у ЦБД немає, спробуйте повторити запит, уважно перевіривши дані, які ви вводили.
Система може на один запит видавати не один варіант відповіді. Це обумовлено тим, що під одним державним номером можуть бути зареєстровані транспортні засоби різних категорій (наприклад, автобус і легковик), або некоректністю внесення страховиком даних до ЦБД.
Звертаємо вашу увагу на те, що дані до ЦБД МТСБУ можуть вноситися страховиком з певною затримкою. Ви можете спробувати повторно звернутися із запитом до ЦБД МТСБУ через кілька днів.

Джерело: Моторне (транспортне) страхове бюро України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»