• Посилання скопійовано

Змінився механізм визначення вартості транспортних засобів

З 4 грудня 2012 набули чинності деякі норми Закону від 02.10.2012 р. № 5413-VI «Про удосконалення оподаткування при відчуженні транспортних засобів»

Змінився механізм визначення вартості транспортних засобів

Раніше Держпідприємництво України підтримало цей Закон, оскільки у Службі переконані, що норми, які вводяться документом, є позитивними для власників транспортних засобів.

Відтепер розмір пенсійного збору при реєстрації ТЗ складає:

- 3% - за автомобіль вартістю до 165 прожиткових мінімумів;

- 4% - за автомобіль вартістю до 290 прожиткових мінімумів;

- 5% - за автомобіль дорожче 290 прожиткових мінімумів.

Важливо, що такий збір буде сплачуватися тільки при первинній реєстрації. Раніше він сплачувався при кожній реєстрації у розмірі 3% від вартості автомобіля.

З 1 січня 2013 року почнуть діяти всі інші норми цього Закону, згідно з якими дохід від продажу, а також спадкування транспортних засобів буде визначатися виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче середньоринкової вартості цього ТЗ.

 

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»