• Посилання скопійовано

Митні платежі, які сплачуються при ввезенні авто в Україну в режимі імпорту - у переліку

З 13.04.2013 р. запроваджено строком на три роки спеціальне мито щодо імпорту в Україну нових легкових автомобілів

Митні платежі, які сплачуються при ввезенні авто в Україну в режимі імпорту - у переліку

При митному оформленні транспортних засобів (у тому числі легкових, гібрідних, нових і які були у використанні), що ввозяться на митну територію України відповідно до митного режиму імпорту, сплачуються такі митні платежі:

- ввізне мито (згідно з частиною першою ст. 286 Митного кодексу);

- податок на додану вартість відповідно до Податкового кодексу за ставкою 20% від бази оподаткування;

- акцизний податок, у разі належності транспортних засобів до підакцизних товарів.

 З 13.04.2013 р. запроваджено строком на три роки спеціальне мито щодо імпорту в Україну нових легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту на:

- автомобілі з робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 1000 см3, але не більше як 1500 см3, за кодом 8703 22 10 00 згідно з УКТ ЗЕД – ставка спеціального мита у розмірі 6,46%;

- автомобілі з робочим об’ємом циліндрів  двигуна понад 1500 см3, але не більш як 2200 см3, за кодом 8703 23 19 10 згідно з УКТ ЗЕД – ставка спеціального мита у розмірі 12,95%.

Порядок митного оформлення товарів, транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України визначено розділом VIII Митного кодексу України.

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»