• Посилання скопійовано

Реєструвати транспортні засоби в військоматі потрібно лише юрособам

Обов'язок юросіб першочергово реєструвати транспортні засоби у військкоматах зумовлений необхідністю якісного обліку такого автотранспорту

Реєструвати транспортні засоби в військоматі потрібно лише юрособам

З метою планування передачі підприємствами, установами та організаціями транспортних засобів і техніки для задоволення потреб військових формувань на особливий період Міністерством оборони у 2014 році було ініційовано внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», що стосується реєстрації чи зняття обліку транспортних засобів, які можуть підпадати під мобілізацію в особливий період.

Зміни до цієї статті зобов’язують підприємства, установи, організації у  разі реєстрації (перереєстрації), переобладнання чи зняття з  обліку  транспортних  засобів,  які  можуть бути призначені для  доукомплектування  Збройних Сил  України  та  інших  військових формувань  в  особливий період, подавати до відповідних органів та підрозділів,  що згідно із Законом  України "Про дорожній рух" здійснюють  державну реєстрацію та облік транспортних засобів,  документи  з  відміткою районного (міського) військового комісаріату  про  постановку  їх  на  військовий  облік.

Наголошуємо, що це стосується лише юридичних осіб. 

Зазначена норма направлена на забезпечення достовірного обліку транспортних  засобів підприємств, установ та організацій, які можуть бути призначення для доукомплектування ЗСУ під час мобілізації.  Мова йде про отримання повної інформації про їх технічний стан і як наслідок – розуміння планів щодо його використання.

Джерело: Міністерство оборони України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»