• Посилання скопійовано

Пільгове розмитнення «євроблях» пропонують продовжити на півроку

Законопроектом №10263 запропоновано продовжити строки пільгового розмитнення раніше ввезених на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією зі 180 днів до 360 (тобто ще на 6 місяців)

Пільгове розмитнення «євроблях» пропонують продовжити на півроку

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №10263 "Про внесення змін до Митного кодексу України та Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" щодо продовження строків пільгового ввезення транспортних засобів на митну територію України".

Ним пропонується внести зміни до Прикінцевих та перехідних положень Митного кодексу України,  прикінцевих положень Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» для  продовження строків пільгового розмитнення раніше ввезених на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією до  360 днів, тобто ще на 6 місяців.

Нагадаємо, що наразі власники автомобілів з іноземною реєстрацією мають тільки 180 днів з дня набрання Законом чинності, тобто з 25 листопада 2018 року, для того, щоб розмитнити авто, ввезене з-за кордону. Ті, хто встиг зробити це за перші 90 днів, міг скористатися 50% знижкою на розмитнення (тільки акциз).

Якщо власник автомобіля  з іноземною реєстрацією буде розмитнювати його в період з 91 до 180 день з початку дії закону – знижки вже не буде. Але протягом цього часу охочі легалізувати авто не будуть змушені платити чималі штрафи за перевищення терміну використання нерозмитненої машини на території України. Прийнятий Закон  дозволяє їм протягом 180 днів оплатити уніфікований штраф 8500 гривень, і не треба буде окремо платити штрафи за порушення Митного кодексу.

Згідно прийнятого Закону, крім базової ставки акцизного збору, до вартості розмитнення також включається 20% ПДВ, 10% ввізного мита і 3-5%  збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Що чекає на власників авто на «єврономерах» після 25 травня? Читайте у цій новині

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»