• Посилання скопійовано

Уряд спростив реєстрацію нових авто: що нового?

З 6 серпня дилери, які продають нові авто, зможуть передавати покупцеві вже зареєстрований автомобіль із номерним знаком держреєстрації та зі свідоцтвом про його реєстрацію

Уряд спростив реєстрацію нових авто: що нового?

Кабінет Міністрів ухвалив Постанову №437, яка дозволяє покупцеві нового автомобіля чи мотоцикла делегувати функції щодо повної реєстрації транспортного засобу на автодилерів. Про це повідомляє профільна асоціація Укравтопром.

Ця постанова набуде чинності через три місяці з дня її опублікування. Її було опубліковано в «Урядовому курʼєрі» 6 травня. Відповідно нові правила реєстрації авто почнуть діяти з 6 серпня 2023 року.

Отже, дилери, які продають нові транспортні засоби, від серпня зможуть віддавати покупцеві уже зареєстроване авто – з номерним знаком державної реєстрації та зі свідоцтвом про реєстрацію ТЗ одразу вже на ім’я цього власника просто з салону.

Українцям будуть не потрібні нотаріальні доручення на реєстрацію автомобіля від власника, адже власник може прямо в договорі купівлі-продажу вказати особу, якій він довіряє зареєструвати машину.

Також покупець нового авто може не отримувати номерний знак для разових поїздок – «транзитний» номер, якщо автомобіль до місця державної реєстрації не доставляється власним ходом.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»