• Посилання скопійовано

Україна закрила 280 міжнародних автобусних маршрутів

За інформацією Мінінфраструктури, в Україні закрили 280 міжнародних автомобільних маршрутів, які ведуть у напрямку Польщі та Росії. Зокрема, маршрутів без відповідних дозволів з боку Польщі – 118

Україна закрила 280 міжнародних автобусних маршрутів

Сергій Деркач: запускаємо системні зміни у сфері міжнародних автобусних перевезень

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури розпочало реформування галузі міжнародних пасажирських перевезень для покращення якості сервісу та послуг для пасажирів. Першим кроком у цьому напрямі стало упорядкування переліку міжнародних автобусних маршрутів.

Так, за рішенням профільної Комісії було закрито 280 міжнародних автомобільних маршрутів, серед яких:

  • маршрути без відповідних дозволів з боку Польщі – 118;
  • маршрути, що ведуть до рф – 140;
  • маршрути до Польщі, заяви щодо закриття яких подали перевізники – 22.

«Зараз Міністерство розпочинає масштабні зміни у сфері міжнародних автобусних перевезень. Перший крок – це верифікація всіх міжнародних маршрутів, щоб мати актуальний перелік. Це дозволить нам бачити реальну ситуацію із перевезеннями та, зокрема, планувати роботу сервісу єЧерга для перетину кордону автобусами. Крім того, верифікація всіх маршрутів – це про можливість розширення ринку. Адже через наявність певного маршруту лише на папері інший перевізник не може відкрити маршрут та надавати відповідні послуги», – наголосив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

За словами Сергія Деркача, після верифікації маршрутів до Польщі таку саму роботу буде проведено із маршрутами, що ведуть до інших країн.

Окрему увагу Міністерство приділить маршрутам, які пролягають через тимчасово окуповані території, але які не можуть виконуватись повноцінно чи взагалі не функціонують. У такому випадку перевізник має звернутися до Міністерства із заявою щодо скасування чи внесення змін до маршруту.

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»