• Посилання скопійовано

Для військовослужбовців та ветеранів хочуть спростити ввезення вживаних авто

Пропонується звільнити від сплати ПДВ, акцизу та ввізного мита одноразово ввезені на митну територію України військовослужбовцями, учасниками бойових дій або особами з інвалідністю внаслідок війни авто (не більше одного), що відповідають товарній позиції 8703

Для військовослужбовців та ветеранів хочуть спростити ввезення вживаних авто

22 серпня 2023 року Д. Разумков зареєстрував у ВРУ два законопроєкти щодо спрощення ввезення транспортних засобів для деяких категорій осіб:

  • №9639 зі змінами до МКУ;
  • №9640 зі змінами до ПКУ.

Як зазначено у пояснювальній записці, законопроєкти спрямовані на спрощення процедури ввезення вживаних транспортних засобів для військовослужбовців та ветеранів для забезпечення передумов підвищення мобільності, сприяння економічному розвиткові у випадку використання транспорту для підприємницької діяльності та забезпечення можливості доступного легального ввезення вживаного транспортного засобу до України під час воєнного стану та після його закінчення. Тимчасове звільнення від сплати податкових зобов’язань збільшить доступність транспортних засобів та сприятиме економічній підтримці військових та ветеранів.

Так, законопроєктами пропонується звільнити від податкових платежів (зокрема, від сплати ПДВ та акцизного податку) та ввізного мита одноразово ввезені на митну територію України військовослужбовцями, учасниками бойових дій або особами з інвалідністю внаслідок війни автомобілі легкові (у кількості не більше однієї одиниці), що відповідають товарній позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, кузови до них, причепи та напівпричепи (у кількості не більше однієї одиниці кожного виду) у митному режимі імпорту. Така можливість у військових і ветеранів буде під час дії воєнного стану, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування.

Крім того, проєкти також надають можливість передати транспортний засіб, ввезений у пільговому режимі, в користування членам сім`ї військового чи ветерана, що може сприяти, наприклад, реабілітації чи лікуванню особи, збільшенню мобільності людини, яка тимчасово через стан здоров’я не може керувати автомобілем.

У разі прийняття закони наберуть чинності через десять днів з дня його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»