• Посилання скопійовано

З 1 жовтня в Україні повернуться обов’язкові правила для водіїв

З 1 жовтня в Україні для водіїв набуває чинності обов’язкове правило щодо використання денних ходових вогнів на авто поза населеними пунктами

З 1 жовтня в Україні повернуться обов’язкові правила для водіїв

«Судово-юридична газета» розповідає, що з 1 жовтня 2023 року в Україні для водіїв набуває чинності обов’язкове правило Правил дорожнього руху (ПДР) щодо використання денних ходових вогнів на транспортних засобах поза населеними пунктами. Ця норма визначена в п. 9.8 ПДР.

Відповідно до нових вимог, всі транспортні засоби, включаючи двоколісний транспорт, повинні мати вмонтовані денні ходові вогні. Якщо транспортний засіб не обладнаний такими фарами, водії повинні увімкнути ближнє світло фар, коли рухаються за межами населених пунктів.

Якщо водій не дотримується цих вимог, на нього чекає штраф. Порушення правил використання денних ходових вогнів може призвести до відповідних санкцій, які буде нараховано згідно з чинним законодавством.

З 1 травня 2023 року у вибрані ділянки доріг кермування без денних ходових вогнів поза населеними пунктами не буде порушенням ПДР, тому й штрафи за їхню відсутність не застосовуватимуться.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»