• Посилання скопійовано

Змінено правила дорожнього руху: рішення КМУ

Уряд змінив правил дорожнього руху з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Постанова №1105 діє з 25 жовтня. Детальніше про це читайте далі

Змінено правила дорожнього руху: рішення КМУ

Постановою КМУ №1105 від 20.10.2023 р. внесено зміни до Правил дорожнього руху з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу. 

Як повідомив Мельничук у своєму Телеграм-каналі Постанова передбачає:

  • обовʼязок вмикати під час руху на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.
  • закріплення заборони перевозити дітей, зріст яких менше 150 см, у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу і на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім ряду випадків. 
  • уточнення переліку дорожніх знаків, якими позначено спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Станом на 24 жовтня Постанову №1105 опубліковано в "Урядовому курʼєрі" 25 жовтня. Відповідно її норми діють з цієї дати.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»