• Посилання скопійовано

У Дії можна замовити доставку посвідчення водія: як скористатися послугою?

Сервіс заміни посвідчення водія в Дії став ще зручнішим. Відтепер у застосунку можна замовити доставку нового документа у відділення Укрпошти чи кур’єром

У Дії можна замовити доставку посвідчення водія: як скористатися послугою?

Міністерство цифрової трансформації України розповідає, що сервіс заміни посвідчення водія в Дії став ще зручнішим. Відтепер у застосунку можна замовити доставку нового документа у відділення Укрпошти чи кур’єром.

Від травня в Дії можна в кілька кліків подати заяву про заміну водійського посвідчення. Послуга є доступною для водіїв, які змінили прізвище, бажають обміняти пластик на цифровий документ, втратили чи пошкодили водійське або отримали тимчасове посвідчення на 2 роки і хочуть замінити його на постійне.

Після отримання послуги новий пластиковий документ треба було забирати в сервісному центрі МВС. Доводилося шукати час на поїздку до установи та стояти в заторах. Тепер доставку нового водійського можна замовити в Дії на відділення Укрпошти чи кур’єром на будь-яку зручну адресу. Це зекономить ваш час та зробить процес заміни водійського ще простішим.

Щоб замовити доставку нового водійського посвідчення в Дії:

  • авторизуйтеся в застосунку;
  • перейдіть до меню Послуги та натисніть Заміна посвідчення водія або на значок контекстного меню на цифровому водійському й виберіть Замінити посвідчення;
  • зазначте причину заміни документа;
  • виберіть тип посвідчення – цифрове+пластик;
  • вкажіть спосіб доставки – самовивіз з відділення Укрпошти або доставка кур’єром за вказаною адресою;
  • вкажіть контактні дані;
  • підпишіть заяву.

Після цього протягом 10 хвилин маєте оплатити послугу, інакше заява анулюється. І все – чекайте на сповіщення від Укрпошти чи повідомлення від кур’єра й швидко та зручно забирайте нове пластикове водійське. 

Сервіс удосконалено Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством внутрішніх справ, Головним сервісним центром МВС, ДП «Інфотех» та АТ «Укрпошта».

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»