• Посилання скопійовано

Порушення ПДР та штрафи: як дізнатись та де сплатити?

За допомогою офіційних сервісів можна легко виконати пошук постанов за порушення, вчинені на транспортних засобах. Окрім того, можна оформити підписку на отримання повідомлень про винесення нових постанов

Порушення ПДР та штрафи: як дізнатись та де сплатити?

Національна поліція України розповідає, що за 10 місяців роботи комплексів автоматичної фіксації ПДР – понад два мільйони постанов. З них сплачено 1 мільйон 942 тисяч 825 – це 90 % постанов на суму майже 400 мільйонів гривень.

 

Де можна дізнатися про факт фіксації порушення і оплатити штраф?

Офіційний сайт МВС України: bdr.mvs.gov.ua

Офіційний мобільний застосунок МВС України – «Штрафи ПДР»:

Android: surl.li/lugjx

IOS: surl.li/lugkd

Чатбот «Штрафи ПДР» @ShtrafyPDRbot

За допомогою офіційних сервісів можна легко виконати пошук постанов за порушення, вчинені на транспортних засобах. Окрім того, можна оформити підписку на отримання повідомлень про винесення нових постанов.

Оплата онлайн є доступною з моменту винесення постанови. Тож не треба чекати, доки постанова надійде до вашої поштової скриньки.

Мобільний застосунок «Штрафи ПДР» особливо стане у пригоді тим водіям, які користуються транспортними засобами, що за ними не зареєстровані. Адже після винесення постанови поштове відправлення надійде безпосередньо власникові авто. Натомість застосунок завжди в телефоні, а отже, й інформація про винесення постанов – завжди під рукою.

Також застосунки мають актуальну інформацію про розміщення на мапі комплексів автоматичної фіксації порушень ПДР.

Якщо оплату здійснити протягом 10 днів із моменту отримання постанови (або до цього часу, дізнавшись за допомогою застосунків), – можна сплатити лише 50% від розміру штрафу.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»