• Посилання скопійовано

З 2024 року збільшаться розміри збору до ПФУ за першу реєстрацію авто

З 01 січня 2024 року зміняться суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації легкових авто на території України

З 2024 року збільшаться розміри збору до ПФУ за першу реєстрацію авто

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області розповідає, що розмір збору залежить від суми прожиткового мінімуму, який з 1 січня становить 3028 грн. Збір на обов’язкове державне пенсійне страхування сплачується у розмірі залежно від вартості легкового автомобіля, визначеної відповідно до договору купівлі-продажу, довідки-рахунку торговельних організацій, договору міни, довідки органів митної служби, акта експертної оцінки вартості автомобіля, інших документів, що підтверджують цю вартість, без урахування податку на додану вартість, у розмірі:

  • 3 відсотки – якщо вартість легкового автомобіля не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;
  • 4 відсотки – якщо вартість легкового автомобіля перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;
  • 5 відсотків – якщо вартість легкового автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року – більше 878,1 тис. грн.

Отже, з 1 січня 2024 року:

  • не перевищує або дорівнює 499620,0 грн – сплачується 3%;
  • більше ніж 499620,0 грн, але не перевищує або дорівнює 878120,0 грн – 4%;
  • більше ніж 878,1 тис. грн – 5%.

Збір сплачується на бюджетні рахунки, відкриті в органах Казначейства, за місцем проведення першої державної реєстрації в Україні легкового автомобіля в сервісних центрах МВС. Номери рахунків можна дізнатися на сайті ДКСУ в розділі Діяльність/Реквізити дохідних рахунків.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»