• Посилання скопійовано

Компенсація для власників авто, пошкоджених або знищених під час воєнних дій: новий законопроєкт

Законопроєктом №11001 пропонується доповнити ЦКУ нормою щодо забезпечення права постраждалих громадян на отримання компенсації за пошкоджені та знищені транспортні засоби внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Компенсація для власників авто, пошкоджених або знищених під час воєнних дій: новий законопроєкт

З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна збройна агресія російської федерації проти України та спричинює важкі наслідки для всіх сфер. У тому числі завдається значна шкода власності. Проте власникам, чиї транспортні засоби було пошкоджено або знищено у зв’язку зі збройною агресією, на сьогодні не виплачують відповідну компенсацію.

Саме тому 8 лютого 2024 року у ВРУ зареєстровано проєкт Закону №11001 "Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо виплати компенсації за пошкоджений або знищений транспортний засіб внаслідок збройної агресії проти України".

Ним пропонується доповнити розділ «Прикінцеві та перехідні положення» Цивільного кодексу України нормою щодо забезпечення гарантування права постраждалих громадян на отримання компенсації за пошкоджені та знищені транспортні засоби внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Зокрема, пропонується встановити, що виплата компенсації власнику транспортного засобу, який пошкоджено або знищено внаслідок збройної агресії проти України, здійснюється за рахунок коштів держави-агресора, а також коштів, отриманих з/від відповідних фондів на відновлення України, у тому числі міжнародних, міжнародної технічної та/або поворотної чи безповоротної фінансової допомоги, інших джерел, передбачених законодавством. Порядок визначення і виплати компенсації за пошкоджений або знищений транспортний засіб внаслідок збройної агресії проти України мав би встановити Кабмін.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»