• Посилання скопійовано

Е-квиток для транспорту прирівняють до паперового

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт про впровадження електронних квитків в автомобільному та міському електротранспорті. Е-квитки прирівняють до паперових

Е-квиток для транспорту прирівняють до паперового

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт про впровадження електронних квитків в автомобільному та міському електротранспорті. Е-квитки прирівняють до паперових.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на нардепа Олексія Гончаренка у Telegram.

У першому читанні законопроєкт №5705 був ухвалений ще до початку повномасштабної війни – у січні 2022 року. У другому читанні проєкт підтримали 256 народних депутатів.

Зазначається, що законопроєкт дозволить забезпечити реалізацію однієї з ключових реформ транспорту – впровадження електронного квитка.

Мета прийняття документа:

  • використання електронного квитка як правової підстави для укладення договору перевезення пасажира та багажу (як це діє у випадку з паперовим);
  • створення умов для належного функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті.

Варто додати, що у багатьох українських містах вже користуються електронними квитками для проїзду у громадському транспорті. Ухвалення цього законопроєкту забезпечить подальшу диджиталізацію систем проїзду у міському транспорті.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»