• Посилання скопійовано

Громадяни можуть отримати пільговий іпотечний кредит

Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов діятиме і в 2013 році. За ініціативою Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула КМУ продовжив дію відповідної Постанови

Громадяни можуть отримати пільговий іпотечний кредит

Як зазначив Олександр Вілкул, громадяни, як і в минулому році, зможуть отримати пільговий іпотечний кредит.

«Знаю, що були нарікання через те, що в цьому році банки не видали ще жодного іпотечного кредиту під 16% річних, з яких, як і в минулому році, громадянин мав би фактично сплачувати лише 3% річних, решту компенсує держава. Причина відома – були певні часові обмеження, встановлені відповідною постановою Уряду. Зараз ми це питання зняли і запрошуємо громадян скористатися допомогою держави і тим самим вирішити свої житлові проблеми», - сказав Олександр Вілкул.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник розповів, що вже доручив профільному департаменту Мінрегіону негайно поінформувати банки, місцеві адміністрації про продовження дії Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, а також провести відповідну роз’яснювальну роботу серед населення.

«Неодноразово ми отримували звернення від громадян щодо можливості отримати пільговий іпотечний кредит в цьому році. Для них це питання залишається актуальним. Тому ми хочемо якнайшвидше донести до населення, що така можливість з’явилася. Запрошуємо громадян звертатися до регіональних управлінь Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, де їм надатуть необхідну інформацію про квартири, які вони можуть придбати в рамках програми та банки, які беруть участь у ній», - сказав Геннадій Темник.

Нагадаємо, 20 лютого 2013 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову, якою вніс зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Раніше, Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул заявляв, що в 2012 році завдяки Програмі здешевлення вартості пільгових  іпотечних кредитів, яку запроваджено в рамках соціальних ініціатив Президента України,  отримали власне житло 1 тис. 233 родини.

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»