• Посилання скопійовано

Унормовано питання видачі паспортів громадянина України нового зразка

Уряд привів акти Кабінету Міністрів у відповідність до законодавства щодо документів, які підтверджують громадянство України

Унормовано питання видачі паспортів громадянина України нового зразка

Кабмін постановою від 26.10.2016 р. №745 вніс зміни до постанови КМУ від 25.03.2015 р. №302 “Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України” .

Зокрема, зразки та технічний опис бланка паспорта у формі картки та Порядок його оформлення видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення приведені до вимог Закону № 1474-VIII.

Крім того, паспорт громадянина України тепер буде:

  • видаватися центрами надання адміністративних послуг;
  • виготовлятися з 1 листопада 2016 року тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій;
  • видаватися кожному громадянину України, який досяг 14-тирічного віку;
  • оформлюватися для осіб, які не досягли 18-тирічного віку, на чотири роки, а особам, які досягли 18-річного віку, - на кожні 10 років;
  • містити інформацію про податковий номер (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків) або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Читайте також: 

З 1 жовтня усі охочі зможуть отримати пластиковий паспорт;

З 1 жовтня оформити закордонний паспорт стало дешевше.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»