• Посилання скопійовано

З 1 квітня зростуть тарифи обленерго

Тариф Київенерго на поставку та розподіл електроенергії підвищено на 35-90%

З 1 квітня зростуть тарифи обленерго

НКРЕКУ збільшить тарифи компаній в сфері постачання та розподілу електроенергії з 1 квітня, - повідомляє "Дзеркало тижня".

Постанови комісії №61-75, 77-94, 86, 88-90, 92-93 від 24 січня опубліковано в парламентському виданні "Урядовий кур'єр" за 27 січня.

Зокрема, тариф у сфері розподілу електроенергії "ДТЕК Високовольтні мережі" виросте на 103%. Тариф Київенерго на поставки та розподілу електроенергії підвищено на 35-90% у залежності від класу споживання.

У більшості розподільчих компаній тарифи виростуть у межах 20%. Єдиною компанією, тарифи якої незначно знизяться, є "Енергія-Новояворівськ".

Основними факторами перегляду тарифів в НКРЕКУ називають зростання операційних витрат та збільшення фонду зарплати обленерго.

Нагадаємо, що тарифи на електроенергію для промисловості з 1 січня зросли на 8-11%.

Повідомлялося, що НКРЕКУ підвищила прогнозну ціну на електроенергію в 2018 році на 15,6%. Підвищення ціни буде проходити в два етапи: з 1 січня 2018 року - на 9,5%, а з 1 квітня - ще на 6,1%.

Антимонопольний комітет рекомендує почати імпортувати електроенергію. За оцінками відомства, у сусідніх країнах ціни на електроенергію бувають нижчими, ніж в Україні.

***

Читайте також: Для кого подорожчає електроенергія в 2018 році

Джерело: Дзеркало тижня

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»