• Посилання скопійовано

Що буде з субсидіями споживачів без газових лічильників? Роз'яснює Мінсоцполітики

У Міністерстві соціальної політики роз'яснили, що буде з субсидіями споживачів без газових лічильників

Що буде з субсидіями споживачів без газових лічильників? Роз'яснює Мінсоцполітики

Мінсоцполітики планувало забрати субсидії у споживачів, у яких немає газових лічильників, однак уряд зняв з розгляду це питання. Так чиновники хотіли стимулювати населення до встановлення лічильників та економії газу. При цьому питання про припинення надання субсидій домогосподарствам, в яких не встановлені лічильники на електроенергію, гарячу та холодну воду, міністерство не опрацьовувало.

 Про це УНН повідомили у Мінсоцполітики у відповідь на запит.

«Пільги та субсидії надаються населенню в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування комунальними послугами, в тому числі природним газом. Відповідні нормативи споживання встановлені постановою КМУ від 6 серпня 2014 року №409. Мінсоцполітики ініціювало зміни до цієї постанови, якими передбачалося з 1 жовтня 2018 року не надавати пільги та субсидії на оплату послуг газопостачання споживачам, у яких немає індивідуальних лічильників газу і які відмовилися встановлювати їх за рахунок державного/місцевого бюджетів або власних коштів операторів газорозподільчих систем», — розповіли в Мінсоцполітики.

Таким чином міністерство хотіло стимулювати населення до встановлення лічильників газу як одного з мотивуючих факторів до енергозбереження.

«Зараз проект постанови про внесення змін в постанову №409 знято з розгляду урядом», — зазначили в Мінсоцполітики.

При цьому відомство не опрацьовувало питання припинення надання субсидій домогосподарствам, у яких не встановлені лічильники на електроенергію, гарячу та холодну воду.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: УНН

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»