• Посилання скопійовано

Уряд запланував збільшення прожиткового мінімуму та ще 9 аспектів покращення життя населення

Програмою Уряду визначено збільшення прожиткового мінімуму з 2021 року та ще 9 аспектів покращення життя населення

Уряд запланував збільшення прожиткового мінімуму та ще 9 аспектів покращення життя населення

Як ми вже зазначали, Кабмін постановою від 12.06.2020 р. №471 затвердив нову (доопрацьовану) Програму діяльності Кабінету Міністрів України. Ознайомитися з нею можна за посиланням>>

Про це ми докладно зазначали тут. Серед іншого у програмі також йде мова про введення нових соціальних стандартів. Їх наведено у розділі 10.1 Програми Уряду. До них входить:

  1. Боротьба з бідністю та підвищення рівня і якості життя громадян, зокрема шляхом підвищення рівня доходів населення, зростання основних державних соціальних стандартів та гарантій.
  2. Запровадження чесної компенсації за шкоду, заподіяну життю і здоров’ю.
  3. Стимулювання інвестицій у безпечне життя;
  4. Запровадження Єдиної інформаційно-аналітичної системи управління соціальною підтримкою населення України для надання, призначення та виплати соціальної підтримки (соціальних виплат, допомоги, пільг, соціальних послуг та житлових субсидій). 
  5. Запровадження нових підходів до визначення та застосування прожиткового мінімуму, підвищення його розміру до реальної величини, починаючи із встановлення з 1 січня 2021 року у розмірі не менше 40 відсотків медіанної заробітної плати в Україні за попередній рік
  6. Розвиток базових соціальних послуг на рівні територіальних громад. 
  7. Охоплення соціальними послугами вразливих верств населення, зокрема із залученням недержавних організацій.
  8. Подальший розвиток інституту фахівців із соціальної роботи на рівні громади.
  9. Забезпечення методичного супроводу територіальних громад, підготовки, підвищення компетентностей працівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, надавачів соціальних послуг з питань проведення соціальної роботи та надання соціальних послуг.
  10. Продовження розроблення та вдосконалення державних стандартів соціальних послуг.

Зауважимо, що про реформування прожиткового мінімуму мова йде вже давно. Але ВРУ так й не прийняла досі відповідні законопроекти. Останнім з законопроектів є законопроект №3515 щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення. Про нього ми писали тут.

І ще. Нещодавно новий міністр соціальної політики, Марина Лазебна, заявила, що на сьогодні реальна вартість прожиткового мінімуму в країні становить 4,2-4,3 тис. грн.

Чекаємо далі.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»