• Посилання скопійовано

Як працюють нотаріуси у червоній зоні карантину?

Міністерство юстиції України роз’яснило особливості роботи органів нотаріату в регіонах із «червоним» рівнем небезпеки

Як працюють нотаріуси у червоній зоні карантину?

Нотаріальна палата України інформує, що Міністерство юстиції України роз’яснило особливості роботи органів нотаріату в регіонах із «червоним» рівнем небезпеки. 

У державних нотаріальних конторах обмежується прийом громадян, зокрема необхідно не допускати скупчення людей у приміщенні контори.

Прийом громадян здійснюватиметься за попереднім записом – виключно для вчинення невідкладних нотаріальних дій, пов’язаних із можливим пропуском передбачених законодавством строків, а також порушенням прав громадян.

Приватним нотаріусам також рекомендовано обмежити прийом та вчиняти лише невідкладні нотаріальні дії, за попереднім записом.

Усім нотаріусам необхідно дотримуватися рекомендацій МОЗ та здійснювати усі можливі профілактичні заходи щодо себе й відвідувачів.

Надання консультацій та роз’яснень має відбуватися дистанційно, у телефонному режимі, через електронне листування тощо.

Мін’юст вкотре звернув увагу, що нотаріус згідно із законодавством України не є суб’єктом господарювання, а вчиняє нотаріальні дії та виконує делеговані державою функції, тому положення постанови уряду щодо заборони роботи суб’єктів господарювання на нотаріусів не поширюються.

У разі запровадження обмежувальних заходів у роботі громадського транспорту, з метою налагодження безперебійної роботи нотаріату, територіальним органам Міністерства юстиції надано доручення звернутися до відповідних органів місцевого самоврядування щодо забезпечення нотаріусів спеціальними перепустками пасажирів.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нотаріальна Палата України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»