• Посилання скопійовано

Юридичних підстав недопуску невакцинованих до роботи немає

За позицією головного санлікаря, зараз юридичних підстав, аби не допускати невакциновану проти коронавірусної хвороби людину до роботи, немає

Юридичних підстав недопуску невакцинованих до роботи немає

На сьогодні в Україні не існує законодавства, яке б дозволяло забороняти виходити на роботу особам, які не вакцинувалися від COVID-19. Однак працівники критичної інфраструктури повинні пам’ятати, де вони працюють.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю, яке головний державний санітарний лікар Ігор Кузін дав "Українському радіо".

"Зараз юридичних підстав, аби не допускати невакциновану проти коронавірусної хвороби людину до роботи немає", - сказав він.

Коментуючи схвалену норму про те, що дитсадки і школи працюватиимуть лише в тому випадку, коли вакцинується 80% педагогів, Кузін зазначив: "Ми хочемо забезпечити безпечні умови для учнів з 1-го вересня. В будь-якому випадку, ми ініціювали і створюємо умови для формування безпечного простору в школах".

За його словами, ініціатива полягала в тому, що не будуть відкривати школи, які матимуть менше ніж 80% вакциновано персоналу, який працює в даному закладі.

"Однак ця вимога стосуватиметься лише шкіл в жовтій, помаранчевій або червоній зонах. Кожен вчитель і лікар має розуміти, що він - працівник критичної інфраструктури і працівник, який власним прикладом має показувати як вірно робити", - сказав він.

Читайте також: З 5 серпня Україна через «Дельту» посилює правила в'їзду: що зміниться?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»