• Посилання скопійовано

Карантин продовжили до 1 жовтня: рішення Уряду

За словами Шмигаля, Уряд продовжив адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року. Відповідне рішення ухвалено на сьогоднішньому засіданні КМУ

Карантин продовжили до 1 жовтня: рішення Уряду

На засіданні Кабінету Міністрів України 11 серпня 2021 року прийнято рішення про продовження адаптивного карантину, а також продовження режиму надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, поточна епідемічна ситуація повністю контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо зростання кількості госпіталізацій і важких хворих на коронавірус.

«Міністерство охорони здоров'я готує лікарні, а кількість ліжок з підведеним киснем, за даними МОЗ, складає майже 100%. Крім того, окремо закуплено 15 тисяч кисневих концентраторів, які дозволять лікувати українців на амбулаторному етапі», - відзначив Прем’єр-міністр.

Також очільник українського Уряду розповів, що за минулий тиждень в Україні зробили майже 1 млн щеплень.

«Будемо й надалі прискорювати темпи вакцинації. Вакцина у нас є в достатній кількості, аби кожен бажаючий міг отримати захист. Поставки відбуваються регулярно, як за рахунок державного бюджету, так і у вигляді допомоги від наших міжнародних партнерів», - наголосив Денис Шмигаль.

 

Від редакції: Тексту прийнятої постанови поки немає. Про це повідомимо додатково.

Які наслідки для бізнесу через продовження карантину до 1 жовтня?

Через продовження адаптивного карантину до 30 вересня (включно):

  1. Податкові і ЄСВ штрафи та пеня не нараховуватимуться. Але є винятки. Про них ми говорили тут.
  2. За несвоєчасну реєстрацію ПНРКАН, строк реєстрації яких припадає на період дії карантину (до 30 вересня включно) ДПС має не штрафувати;
  3. Діє мораторій на окремі податкові перевірки (зокрема, і щодо ЄСВ). Про скасування мораторію з 9 лютого на деякі види ми писали тут. При цьому ДПС планує ще більш проводити перевірок;
  4. Розгляд звернень до податківців (скарги, запити, зокрема, на ІПК) теж відкладається;
  5. Допомога по частковому безробіттю буде виплачуватись.
  6. Роботодавці можуть подовжити простій; оплачувані та неоплачувані відпустки працівникам (але лише за їх бажанням); виконання працівниками роботи дистанційно.

Про це все ми розповідали докладно в своїй аналітиці щодо наслідків подовження карантину тут.

Але ще з 1 вересня 2020 року, незважаючи на продовження карантину:

  • допомогу ФОП–«єдинникам»  на дітей  не виплачують. Про це ми зауважували тут.
  • розпочалися перевірки Держпраці щодо детінізації праці. Про це ми писали тут та тут.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»