• Посилання скопійовано

Поліція перевірятиме COVID-сертифікати під час міжрегіональних перевезень: як це буде?

Поліцейські зупинятимуть автобуси міжрегіонального сполучення та вибірково перевірятимуть у водіїв та пасажирів наявність сертифікатів вакцинації чи довідки про негативний результат тесту на COVID-19

Поліція перевірятиме COVID-сертифікати під час міжрегіональних перевезень: як це буде?

В Україні з 21 жовтня почали діяти нові правила перевезень пасажирів всередині країни. У поліції розповіли, як будуть перевіряти COVID-сертифікати.

Про це розповів в коментарі РБК-Україна голова Національної поліції України Ігор Клименко.

 

Як поліція буде перевіряти

Поліцейські зупинятимуть автобуси міжрегіонального сполучення та вибірково перевірятимуть у водіїв та пасажирів наявність сертифікатів вакцинації чи довідки про негативний результат тесту на COVID-19.

 

Висаджувати з автобусу чи взагалі знімати його з маршруту не будуть.

Адміністративний протокол складатимуть на перевізника. Рішення про розмір штрафу визначатиме суд. Сума для юридичних осіб коливається в межах 34-51 тисячі гривень.

 

Перевірки в поїздаї

Щодо залізничних перевезень, то поліція посилила присутність на території та поблизу залізничних вокзалів, аби при виявленні порушення швидше відреагувати.

 

Масковий режим

Окремо працюємо над контролем за дотриманням маскового режиму. Починаючи з 20 листопада минулого року винесено майже 386 тисяч адмінпостанов за недотримання маскового режиму (ч. 2 ст. 44-3 КУпАП).

Перевірки діють не лише у "червоних" зонах, поліція здійснює рейди на всій території держави

"Особливу увагу звертаємо на документування злочинів, пов’язаних із підробкою документів, які підтверджують КОВІД-безпечність громадян. Таких проваджень розпочато понад 730", - зазначив Клименко.

***

Читайте також: Які обмеження чекають пасажирів з 21 жовтня: постанова КМУ

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»