• Посилання скопійовано

З 1 квітня діє оновлений перелік військовозобов'язаних жінок!

З 1 жовтня 2022 року всі жінки за новим переліком мають стати на облік у військкоматах. Новий перелік діє з 1 квітня та містить лише 14 професій (бухгалтери у ньому є), за старим переліком їх було 35

З 1 квітня діє оновлений перелік військовозобов'язаних жінок!

Нагадаємо, що Наказом №313 наприкінці 2021 року було затверджено перелік професій жінок, які підлягають обов'язковому військовому обліку в Україні (ми про це писали тут).

Потім після масових негативних коментарів Міноборони обіцяло значно скоротити цей перелік. Ми про це зазначали тут

Наказом Міноборони від 07.02.200 р. №35 затверджено нову редакцію Наказу №313. А зараз під час війни (21 березня) нарешті наказ було зареєстровано в Мін'юсті. 

Наказ №35 містить два переліки:

  • Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних. Його можна переглянути тут. Перелік налічує 14 професій. За старим - їх було 35. Бухгалтери в ньому є!
  • Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями. Його можна переглянути тут. Цей перелік налічує 76 споріднених спеціальностей. Серед них так і залишили облікові спеціальності.

Цим наказом доручено головнокомандувачу Збройних Сил України забезпечити:

  1. взяття жінок на військовий облік військовозобов'язаних згідно з Переліком спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних, з 1 жовтня 2022 року;
  2. щороку до 1 березня здійснення Генеральним штабом Збройних Сил України заходів щодо внесення (за необхідності) змін до Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних, з урахуванням першочергових потреб у мобілізаційних ресурсах та Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 1 квітня Наказ будо опубліковано в "Офіційному віснику" №25.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»